Ons bureau ontwerpt en begeleidt projecten die zich architectonisch kenmerken door een combinatie van eigentijdse en regionale stijlelementen met een mooie lichtinval. In onze ontwerpen wordt gestreefd naar heldere geometrische plattegronden, een doordachte ruimtelijk werking en bijzondere lichtinval. Onze werkzaamheden omvatten het hele bouwproces, van het maken van een schetsontwerp tot en met de bouwbegeleiding en uiteindelijke oplevering.

Ervaring
Sinds de oprichting in 2004 als zelfstandig architectenbureau zijn een groot aantal projecten, variërend van hoogwaardige villa’s tot complexe verbouwingen, gerealiseerd. In het portfolio staan de werken gevisualiseerd door enerzijds foto’s en anderzijds schetsen. Deze geven u een goed overzicht van de streef- en kernpunten van onze ontwerpen.

Creativiteit
Bij het zoeken naar optimale oplossingen voor uw wensen zetten we al onze creativiteit in. We onderzoeken samen met u verschillende mogelijkheden waarmee we uiteindelijk tot een aansprekend en verrassend ontwerp komen.

Begeleiding
Veel opdrachtgevers bouwen voor de eerste keer. Wij beseffen dat terdege en geven heldere uitleg over het gehele traject. Particuliere opdrachtgevers zijn vaak gebonden aan tijden. Wij zijn flexibel en niet gebonden aan de reguliere kantoortijden. Ons bureau kan een bouwplan van a tot z begeleiden. Wij adviseren u op het gebied van bestemmingsplannen, het bouwbesluit en de aanbesteding. Als architect staan wij naast u als opdrachtgever en behartigen altijd uw belangen in het bouwproces.

Opdrachtgevers
Onze opdrachtgevers bestaan voor een belangrijk deel uit particuliere opdrachtgevers. Daarnaast werken we voor woningbouwstichtingen, praktijken en bedrijven.

Faciliteiten
Er wordt gewerkt met kwalitatief hoogstaande grafische- en CAD programmatuur voor zowel het tekenen, moduleren alsmede het presenteren van gebouwen en woningen. Met deze software kunnen we zowel u als de opdrachtgever, of derde partijen, onder andere materialisaties of bijvoorbeeld de bezonning doorheen de dag simuleren en de bouwer en gerelateerde bedrijven voorzien van de technische tekeningen.
Bij de bouw zijn veelal een groot aantal partijen betrokken, aangezien we te maken hebben met bijvoorbeeld aannemers, constructeurs, installateurs, gemeenten, provincies, interieur- en tuinarchitecten. Wij vormen hierin de centrale partij en regelen dan ook de onderlinge afstemming en coördinatie zodat het project soepel en gestructureerd verloopt doorheen alle fases van de bouw, voorbereidingen, de oplevering etcetera.

HET BUREAU

 
Marcel de Ruiter

Marcel de Ruiter

Architect

Marcel de Ruiter is in 1993 afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst te Rotterdam. Na zijn studie werkte hij gedurende acht jaar voor de internationaal bekende Rotterdamse architect Jan Hoogstad. In 1998 won hij de prijsvraag voor een waterkering te Gorinchem.
In 2004 is hij gestart als zelfstandig architect in Gorinchem.
Gevestigd op de begane grond van het gerestaureerde pakhuis ‘de Eierveiling’ in de historische binnenstad van Gorinchem

Gorinchem

Gorinchem

Keizerstraat 45